Monday, 14 March 2016

One More Happy Ending MellyNadReview : One MoreHappy Ending by Mellynad

Cast : Jang Nara, JungKyung Ho, Yoo In Ha, Kwon Yul, Yoo Da In

Rating KeseluruhanDrama:  (8/10)

1. Cerita  (8/10)
Drama 16ep yang bertemakan ‘Romantic Comedy’ mengesahkan mengenaibekas penyanyi berkumpulan terkenal Angels.Setelah kumpulan mereka berpecah, Han Mi Mo (Jang Nara), Baek Da Jung (Yoo DaIn), Go Dong Mi (Yoo In Ha) dan Hong Ae Ran (Seo In Young) membuat haluanmasing-masing. Tetapi, walaupun kumpulan mereka sudah berpecah mereka tetapmenjadi kawan baik. Kecuali Goo Seul Ah (Sandara Park) yang dibenci keranaterlalu belagak.

Setelah bercerai Han Mi Mo telah membukasyarikat perunding perkahwinan bersama Da Jung. Pada mulanya Mi Mo mempunyaihasrat untuk berkawin dengan tunangnya Jeong Hoon, tetapi Jeong Hoon telahmempunyai kekasih lain seorang artis terkenal.

Disini permulaan perkenalan Han Mi Mo denganSong Soo Hyuk (Jung Kyoung Ho). Soo Hyung seorang wartawan hiburan danmempunyai seorang anak.
Drama ini bagi saya,

Seperti drama-drama romanticcomedy yang lain. Dapat dijangka apa yang akan terjadi. Tetapi agak bolehdipuji apabila menerapkan  emosi bagisetiap watak dengan baik. Saya sangat terkesan dengan kehidupan Baek Da Jungapabila disahkan menghidap breast cancer tetapi sangat tabah. Walaupun dramaini agak meleret tetapi penonton akan tetap meminati drama ini kerana banyakscene yang sweet2.2. Keberkesanan Lakonan (8/10)


Best Actress: Jang Nara


Tidak dapat disangkalkan lagi kebolehanJang Nara didalam menghayati watak. Saya sangat terhibur melihat telatah JangNara didalam drama ini.

Best Supporting Actress: Yoo Da In


Walaupun fisrt time saya melihat lakonan DaIn, tetapi Yoo Da In sangat bagus didalam menyampaikan perasaannya dengan mimicmukanya.


   3. Aspek teknikal (Lakon layar, teknik pengarahan, sinematografi)  (7/10)

Bagi sayapengarahan untuk drama ini sangat bagus dan pemilihan tempat, suara latar(background muzik) juga sangat bagus.
Untuk proses editingdilakukan dengan kemas. Tetapi ada berberapa scent yang terlalu ketarakesilapan editing. Terdapat beberapa penceritaan dan editing sedikit pelikdiakhir2 drama.4. Skor muzik (4/5)
pemilihan lagu (OST) boleh dipuji. Dengan pemilihanlagu yang bersesuian mengikut scene dan mood membuatkan saya merasai apa yangnak disampaikan.

how dae kwang, ben & angels  
5. Kebarangkalian untuktontonan semula (4/5)


   Saya akan tonton drama ini semula. 

No comments:

Post a Comment