Wednesday, 22 March 2017

Defendants_azie.dz

Defendants 

oleh azie.dz



Akhirnyaaaa habis sudah Defendant lakonan abam rahmad mega…eh abam jisung ekekekekekeke …jisung tak pernah mengecewakan…dgn muka yg ensem sepanjang episode walau pon dalam penjara…melting sgt uols…ai goosebump je muahaahhahahaaha
Okehhhh..ai nak review..lama gila tak mereview kannnn and it's all abt jisung weh ekekekekekekek

Keberkesanan Lakonan ( ampunnn..ai tau nama jisung je ooi ahahahahaha…) : 8/10
Jisung mmg terbaik..yg dlm cell penjara pon terbaik sangat and ai suka..prosecuter perempuan pon terbaik…dia berjaya yakin kan jisung and amik kes ni and supportive sgt sbb dia tau jisung tak bersalah…anak perempuan jisung pon best..comel and pandai sgt dia berlakon…cha min ho pon hebat sbb dia leh buat ai menyampah gila ngan dia..hebat sgt ngan watak jilaka tahap gaban dia ekekekeek

As usual I nominate Ji sung as best actor
Cha min ho as supporting actor


Jalan cerita : 7/10
I suka jalan cerita dia..sangat mendebar kan and boleh buat sakit jantung...sebab apa kata leh sakit jantung…sbb ada few time I refuse nak tgk sbb cuakkk..leh rasa cuaknya ahahahaha…semua yg di lakon kan mmg mendebarkan…tp nak gak tgk and tak sabar2 tunggu next episode…I bagi rating 7/10 sebab ada juga jalan cerita yg kdg2 tak masuk dek akal..mcm plan nak lari dr penjara..test2 tuk satu malam..mmg tak logic tp sebab abam jisung ai layan kan je..hero kot abam jisung ai ekekekeke…and keadaan dlm cell penjara pon mcm tak logic…mewah la pulak kan ekekekekekeke…errr mmg penjara2 mcm ni ke..

Overall ai suka je jalan cerita dia…bab tak logic leh tolak tepi skit sbb barisan pelakon berjaya bawak watak n jalan cerita menjadi sgt…

Aspek Teknikal: 7/10
Ada shot2 yang mendebarkan…pengcahayaan bagus..and shots2 ada yang leh buat kita rasa marah takut and sedih..mmg ada scenes yang boleh buat kita nangis tanpa kita sedari..mcm last scene antara jisung and anak dia..ianya bukan scene sedih tp kita leh rasa kesedihan sbb fatherly scene dr jisung sgt berkesan and ai pon nangis sobssss…scene dlm penjara pon antara yang terbaik…sbb mmg mendebarkan

Music : 5/10
Music ok2 je..and tak ada lagu yg leh di ingati sgt sbb ni cita thriller/detektif and bukan kisah cinta..so background music yg ada dah cukup baik tuk drama2 mcm ni

Kebarangkalian untuk tontonan semula (5.5/10)
Err maybe sebab jisung ahahahaha…and maybe sebab jalan cerita ..err maybe leh tgk lagi lepas a year kot ekekekekekeke
Overall ai sgt puas hati ngan drama ni..tak pernah rasa nak stop ekeekeke..ye semuanya sbb jisung kikikikiki…final episode yang melega kan..tak ada debar2 dah Cuma sakit hati kejap masa cha min ho buat2 gila..masa ni rasa nak hempok2 kepala dia je..and ending sgt awesome ngan muka jisung yg sgt hensemmmm…mmg episode akhir ni banyak tunjuk mika jisung yg ensem…

Meh la kita moyan ngan jisung yg ensem beramai2 ek muahahahahahahahahahahahahahha

No comments:

Post a Comment